Stručnost | počinje s kvalifikacijama


Boška Trbojević

Boška Trbojević

Voditeljica komunikacija

Rođena u Zagrebu, magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, te zatim završava MBA u poslovnoj školi Cotrugli.

Karijeru je započela u Večernjemu listu, svoj eksponencijalni profesionalni razvoj ostvaruje u Coca-Coli HBC u kojoj više od desetljeća godina obnaša dužnosti direktorice Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za regiju Adria i članice Vodstva tvrtke.

Na toj je poziciji bila zadužena za zastupanje među ključnim interesnim skupinama, Vladom, nevladinim institucijama i udrugama te upravljanje komunikacijama i odnosima s javnošću.

Veliko iskustvo stekla je u integriranim komunikacijsko-marketinškim kampanjama, unapređenju unutrašnjih komunikacijskih procesa, kulturološkoj transformaciji poslovanja te u kriznome komuniciranju. Odjel za komunikacije i odnose s javnošću pod njezinim je vodstvom u razdoblju od 2008. do 2020. ostvario svoje najbolje rezultate i stvorio najuspješnije projekte, među kojima su mnogi i međunarodno nagrađeni, a tvrtkina je reputacija u Hrvatskoj godinama, kao zasluga rada njezinoga odjela, bila na najvišem stupnju.

Veliki dio svoje komunikacijske karijere posvetila je i održivome poslovanju. 2003. tvrtka je bila prva u cijeloj jugoistočnoj Europi koja je izdala Izvješće o održivosti i time utrla put kojega su kasnije slijedile mnoge domaće i strane tvrtke. Za Coca-Colu zagovara i u području postupanja s ambalažnim otpadom te smanjenju ugljičnog otiska poslovanja. Ujedno tijekom karijere obnaša istaknute dužnosti u poslovnoj zajednici, primjerice potpredsjednice u Američkoj gospodarskoj komori, potpredsjednice je Gospodarskoga socijalnoga vijeća Grada Zagreba i predsjednice mreže Svjetskog sporazuma Ujedinjenih naroda (UN Global Compact) za Hrvatsku. Uz to, obnaša dužnost članice Foruma za zaštitu prirode pri Ministarstvu zaštite okoliša, te djeluje u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Hrvatskome poslovnome savjetu za održivi razvoj i drugima.

2020. osniva svoju konzultantsku tvrtku te kroz nju pomaže različitim tvrtkama i organizacijama postići njihove promidžbene i reputacijske ciljeve.

Privatno je strastveni advokat za očuvanje prirode, ljubiteljica sportova na otvorenom i aktivistica za prava životinja. Zanima ju i literatura, gastronomija i vina, putovanja, glazba. Pretežno je vegan i vjerojatno hipster.

Jačanje stručnih standarda

Međunarodni institut za klimatske aktivnosti

Trg kralja Tomislava 19,

10000 Zagreb

Hrvatska

e-pošta:

info@iica-iase.com

Telefon:

+ 385 91 958 3163